Hugo Morán reafirma el compromís del Govern per finalitzar l'eliminació de la contaminació de l'embassament de Flix

28/01/2019



El pressupost supera els 44 milions d'euros i el termini d'execució s'estima en 18 mesos


El secretari d'Estat de Medi ambient, Hugo Morán, ha visitat avui l'embassament de Flix i ha reafirmat el compromís del Govern a finalitzar l'eliminació de la contaminació química de l'embassament, superant, si fos necessari, els 18 mesos previstos per a la realització dels treballs.

El pressupost és de 44.654.498,24 € (IVA no inclòs) per extreure 80.000 m3 de residus presents a la zona confinada de l'embassament que seran tractats i posteriorment traslladats a un dipòsit controlat. Els treballs, iniciats la setmana passada, són a càrrec de les empreses AIRTIFICIAL, Grup TRAGSA, i ATENEA, Seguretat i Medi ambient.      

En la seva visita, el secretari d'Estat ha estat acompanyat pel president d'Acuamed, Francisco J. Baratech, la presidenta i el comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), María Dolores Pascual i René Gómez, l'alcalde de Flix,  Marc Mur i el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté. 

L'alcalde de Flix, ha ressaltat la millora substancial de la nova gestió i ha valorat de positivament el compromís adquirit pel Ministeri per a la Transició Ecològica.