Més de 27.500 residents a Balears han rebut l’ajuda de 200 € per a mitigar els efectes de la pujada de preus entre la població vulnerable

08/09/2023

Més de 27.500 residents a Balears han rebut l’ajuda de 200 € per a mitigar els efectes de la pujada de preus entre la població vulnerable

Els beneficiaris d'aquesta mesura, el termini de sol·licitud de la qual va concloure el passat 31 de març, són treballadors, autònoms i aturats amb rendes inferiors a 27.000 euros en 2022


Un total de 27.553 persones han rebut a les Illes Balears l'ajuda de 200 euros aprovada pel Govern per a mitigar l'impacte de l'elevada inflació, especialment en els col·lectius més vulnerables, segons dades de l'Agència Tributària.

Els beneficiaris d'aquesta iniciativa aprovada per l'Executiu a la fi de desembre del passat any són treballadors per compte propi o aliè i beneficiaris de la prestació o subsidi de desocupació en 2022, que l'any passat no superessin una renda de 27.000 euros bruts i el patrimoni dels quals, descomptant l'habitatge habitual, no depassi els 75.000 euros. A més, han de tenir residència habitual a Espanya en 2022.

Per al càlcul d'imports s'ha de sumar la renda i el patrimoni de les següents persones que convisquin en el mateix domicili: el propi beneficiari, el seu cònjuge o parella de fet, els descendents menors de 25 anys, o amb discapacitat, amb rendes que no excedeixin de 8.000 euros, i ascendents fins a segon grau per línia directa (pares i avis).

Objectiu: reduir les situacions de vulnerabilitat

El termini per a sol·licitar aquesta ajuda va concloure el passat 31 de març i, com ocorria amb l'anterior subvenció de 200 euros, queden exclosos de la mateixa els pensionistes i perceptors de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) per ser col·lectius ja beneficiats d'altres mesures aprovades pel Govern, com l'increment un 15% de les pensions no contributives i del IMV. Així mateix, els pensionistes tenen garantit el seu poder adquisitiu amb la revaloració de les pensions conforme a l'IPC.

Per tant, amb aquesta ajuda d'un pagament únic de 200 euros, recollida en el Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, s'amplien els beneficiaris de l'anterior prestació, amb l'objectiu de pal·liar l'efecte perjudicial que la pujada de preus té especialment sobre les rendes més baixes. D'aquesta manera es redueixen les situacions de vulnerabilitat econòmica que no estan cobertes amb altres prestacions de caràcter social, com és el cas de les pensions o el IMV.

L'ajuda de 200 euros s'emmarca en el paquet de mesures aprovades pel Govern per a mitigar l'impacte de la inflació en la majoria social del país.