El Govern destina a Catalunya més de 232 milions per a eficiència energètica en 2020

El Govern destina a Catalunya més de 232 milions per a eficiència energètica en 2020

05/03/2021

  • Teresa Cunillera posa en valor el compromís del Govern i la seva “aposta per un futur millor que permeti sanar les ferides causades al planeta”

 

Barcelona, 5 de març.- El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (*MITECO), a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), ha destinat a Catalunya més de 232 milions d'euros en 2020 per a projectes d'estalvi energètic i eficiència.

En el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha volgut destacar l'aposta de l'Executiu que lidera Pedro Sánchez per fer front a l'emergència climàtica i aconseguir un ús eficient de l'energia. En aquest sentit, ha recordat la recent aprovació de l'Estratègia de Descarbonizatció a llarg termini per aconseguir la neutralitat climàtica l'any 2050, amb dos pilars fonamentals: canviar les fonts de l'energia que es consumeix perquè el 97% sigui renovable i consumir menys d'un 50% gràcies a l'eficiència i a l'estalvi energètic. Es tracta, ha afegit Teresa Cunillera, d'una “aposta per un futur millor que permeti sanar les ferides causades al planeta”, amb la previsió que en 2030 circulin per les nostres carreteres 5 milions de vehicles elèctrics i que en 2050 pràcticament tots els sistemes de climatització siguin renovables i l'hidrogen verd suposi el 25% del consum energètic industrial. Per garantir que ningú queda enrere en aquest procés, el Govern també ha aprovat l'Estratègia de Transició Justa, amb l'objectiu d'integrar a la major part de la població, sobretot en aquells territoris en els quals resten oportunitats com a conseqüència d'aquesta transició energètica.

Multitud d'ajudes i finançament

L'IDAE ofereix multitud d'ajudes i finançament, arribant a superar els 232 milions d'euros a Catalunya l'any passat. Es tracta d'ajudes i finançament dut a terme a través del Fons Nacional d'Eficiència Energètica (163,8 milions), el Programa de Rehabilitació d'Edificis (3,2 milions), els Programes de Mobilitat Sostenible (25 milions) i els Fons Feder (40 milions).