Els quatre subdelegats i el secretari general de la Delegació es reuneixen amb les Unitats de Violència sobre la Dona en el marc de la Setmana Lila 2.0

Els quatre subdelegats i el secretari general de la Delegació es reuneixen amb les Unitats de Violència sobre la Dona en el marc de la Setmana Lila 2.0

05/03/2021

  • Els subdelegats han remarcat que “la desigualtat entre dones i homes persisteix en tots els àmbits de la vida i la violència de gènere és la seva màxima expressió”.
  • Les Unitats de Violència sobre la Dona tenen les funcions de coordinació, protecció i seguiment pel que fa a les víctimes de violència de gènere.

 

Barcelona, 5 de març. Els quatre subdelegats del Govern i el secretari general de la Delegació del Govern s'han reunit @esta mañana per videoconferència amb la Coordinadora i les Unitats de violència sobre la Dona de la Delegació en el marc de la Setmana Lila 2.0.

El secretari general, Simón Pérez i els subdelegats del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, a Tarragona, Joan Sabaté, a Girona, Albert *Bramon i a Lleida, José Crespín, acompanyats de la Coordinadora i de les seves respectives Unitats de violència sobre la Dona, han avaluat el treball que realitzen aquestes diàriament, al mateix temps que han fet una valoració de la situació actual i propostes de millora per donar visibilitat en la lluita contra aquesta xacra.

La Unitats han exposat també les necessitats que existeixen a cada província per al desenvolupament de les seves responsabilitats, ja que les realitats territorials són diferents a les diferents províncies. La seva labor es basa en la coordinació amb les Comunitats Autònomes en relació a la protecció integral de les víctimes, el seguiment dels casos i també a realitzar accions de visibilitat i conscienciació sobre la violència de gènere en totes les seves manifestacions.

Els subdelegats han agraït a les Unitats la labor que realitzen diàriament per combatre contra aquesta xacra i han remarcat que “la desigualtat entre dones i homes persisteix en tots els àmbits de la vida i la violència de gènere és la seva màxima expressió”.