El Ministeri de Ciència destina 27,5 milions d'euros a 42 projectes d'I+D+I empresarial a Catalunya

El Ministeri de Ciència destina 27,5 milions d'euros a 42 projectes d'I+D+I empresarial a Catalunya

05/02/2021

  • Hi ha projectes en les 4 províncies catalanes: 34 a Barcelona, 4 a Girona, 3 a Tarragona i 1 a Lleida
  • Diversos d'ells estan relacionats amb l'emergència sanitària i la fabricació de mascaretes i gels hidroalcohólics, entre uns altres
  • Teresa Cunillera destaca “la clara aposta del Govern d'Espanya per acompanyar a les empreses i potenciar la ciència i la innovació”

Barcelona, 5 de febrer.- El Consell d'Administració del CDTI, Entitat Pública Empresarial (I.P.I.) adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació, ha aprovat 151 nous projectes de R+D+I amb un pressupost total de 135,74 milions d'euros, dels quals el CDTI aportarà 104,06 milions. 42 d'aquests projectes són de Catalunya, amb una inversió de 27,5 milions d'euros.

Els 42 projectes a Catalunya es reparteixen en les 4 províncies catalanes: concretament, 34 a Barcelona, 4 a Girona, 3 a Tarragona i 1 a Lleida. Diversos d'ells estan relacionats amb l'emergència sanitària, per desenvolupar tractaments per a la malaltia produïda per la COVID19, fabricació de mascaretes i gels hidroalcohólics i desenvolupament d'equips de desinfecció, entre altres productes i materials.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha recordat que aquestes noves ajudes del CDTI se sumen a les vàries transferides l'any passat, “demostrant la clara aposta del Govern d'Espanya per acompanyar a les empreses i potenciar la ciència i la innovació”. També ha posat en valor el Pla de Xoc per a la Ciència i la Innovació aprovat pel Govern, amb un pressupost d'1.056 milions d'euros en ajudes directes al sistema de ciència i innovació i 508 milions en crèdits a empreses innovadores per impulsar el sistema públic i privat de R+D+I a Espanya.

En el desenvolupament d'aquests projectes en el conjunt d'Espanya participen 159 empreses, que compten amb 593 persones dedicades per dur a terme els objectius definits. Del total de companyies participants, 103 són pimes, la qual cosa suposa un 64,78%. 29 d'elles pertanyen a sectors de Mitjana i Alta tecnologia. A més, 54 de les 159 empreses que participen reben ajudes del CDTI per primera vegada.

Operacions cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

29 de les 151 operacions aprovades en el Consell d'Administració del CDTI són cofinançades amb el Programa Operatiu *Plurirregional d'Espanya FEDER 2014-2020, amb una aportació pública (CDTI+FEDER) que ascendeix a 18.081.972,80 euros.

El Programa Operatiu *Plurirregional d'Espanya FEDER 2014-2020 permet que el CDTI ofereixi un tram no reemborsable de fins al 33% als projectes que comptin amb cofinançament d'aquest programa, amb independència de la grandària del beneficiari.

Les condicions de les ajudes del CDTI poden consultar-se a la pàgina web del CDTI.