Mario Bedera presideix el lliurament dels Premis Marta Mata 2010 a la qualitat educativa

15/06/2011

 

  • Han resultat guardonats 8 centres de les comunitats autònomes d’Andalusia (2 premiats), Illes Balears, Extremadura, Aragó, Madrid, Castella-La Manxa i Catalunya (1 centre distingit a cadascuna)
 
El secretari d'Estat d'Educació i Formació Professional, Mario Bedera, ha presidit avui a Madrid la cerimònia de lliurament dels premis Marta Mata a la qualitat dels centres educatius corresponents a la convocatòria 2010. Els 8 centres guanyadors rebran en conjunt 147.000 euros.

L'objectiu dels Premis Marta Mata és reconèixer, destacar i donar visibilitat a la trajectòria d'aquells centres docents no universitaris que s'han distingit per les seves bones pràctiques i per l'esforç compartit de la comunitat educativa en la recerca d'una acció educativa millorada i d’una educació de qualitat per a tothom. Pretenen mostrar i difondre actuacions exemplars que, havent innovat i experimentat nous enfocaments, puguin orientar i inspirar a altres comunitats educatives en el seu desig de millorar les seves actuacions.

Els centres mereixedors en 2010 dels Premis Marta Mata a la qualitat educativa han estat:

A) En la categoria de centres docents sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments d'Educació Infantil, Educació Primària o ambdues:

- CEIP Maestra Caritat Ruiz (La Algaida-Sanlúcar de Barrameda, Cadis): primer premi (25.000 euros) per ser el motor, el referent social, cultural i educatiu del seu entorn més proper.
 
- CEIP Puig d 'en Valls (Puig d'en Valls, Eivissa): segon premi (18.000 euros) per la seva inquietud, la seva capacitat d'innovació, per la implicació i l'estabilitat, fortalesa del seu claustre.

- CEIP Alba Plata (Càceres): tercer premi (12.000 euros) pel seu impuls i capacitat de transformació, per la seva tasca de compensació de les desigualtats.

B) En la categoria de centres docents sostinguts amb fons públics d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat o ambdues etapes i que imparteixen, si s'escau, ensenyaments de Formació Professional:

- IES Serra de Guara (Osca): primer premi (25.000 euros) per la seva aposta constant per l'excel·lència, per la seva àmplia trajectòria en la recerca de la qualitat educativa.

- IES Profesor Julio Pérez (abans IES Lázaro Carreter) (Rivas-Vaciamadrid, Madrid): segon premi (18.000 euros) per la seva capacitat d'adaptació, i la seva aposta per un espai educatiu públic que s'obre al municipi.

- IES Alonso de Orozco (Oropesa, Toledo): tercer premi (12.000 euros) per la seva capacitat de superació, de dinamització, d'implicació i motivació de tota la comunitat educativa.

C) En la categoria de centres docents sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments artístics, Ensenyaments Esportius, Educació de Persones Adultes, o exclusivament ensenyaments de Formació Professional, a les escoles oficials d'idiomes i als centres d'Educació Especial:

- Escola Oficial d'Idiomes de Granada (Granada): primer premi (25.000 euros) per anar molt més enllà del que estableix norma. Per la seva implicació i compromís en formació i coeducació.

- Institut Pere Martell (Tarragona): tercer premi (12.000 euros) per ser referència per a la nostra Formació Professional. Per la seva contribució a l'ocupació dels nostres joves i a la construcció d'un nou model de desenvolupament, més sostenible.
 
En la categoria C, el segon premi ha quedat desert.