Teresa Ribera assenyala que els mercats de carboni poden promoure inversió i transferència de tecnologies

Teresa Ribera

01/06/2011

A la inauguració de la Carbon Expo 2011en Barcelona


  • Per la Secretària d'Estat de Canvi Climàtic la Carbon Expo és una cita clau per aprofundir en el nou marc financer internacional per fer front al canvi climàtic.

La secretària d'Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, ha destacat, en la inauguració de la Carbon Expo a Barcelona, ​​que els mercats de carboni poden promoure fluxos d'inversió i transferències de tecnologies que permetin als països en desenvolupament sumar-se als esforços en la lluita contra el canvi climàtic.

Teresa Ribera ha assenyalat que la Carbon Expo és una cita que permetrà aprofundir en el nou marc financer internacional per fer front al canvi climàtic i la necessitat de mobilitzar fluxos d'inversió pública i privada per emprendre la transformació dels actuals models productius per fer-los més baixos en emissions tant en els països desenvolupats com en desenvolupament.

Així mateix, la secretària de Estat ha recordat que el finançament per a la mitigació i la adaptació al canvi climàtic és una de les peces clau en el procés de negociació internacional per assolir un acord sobre un règim de canvi climàtic que afecti tots els països, cada un segons les seves responsabilitats i capacitats.

Teresa Ribera ha destacat que el nou Fons Verd per al Clima acordat a Cancún ha d'optar per noves fórmules i utilitzar l'experiència adquirida en els mercats de carboni perquè el finançament públic serveixi per mobilitzar la inversió privada.

Finalment, ha subratllat que Espanya i la Unió Europea sempre han apostat pels mercats de carboni com una eina útil no només per aconseguir les reduccions d'emissions de manera cost-eficient, sinó també per promoure fluxos d'inversió i transferència de tecnologies que permetin accelerar les corbes d'aprenentatge i reduir els preus unitaris de les més tecnologies més netes.

La Fira i Conferència del Mercat Global de Carboni que es celebra del 1 al 3 de juny per segona vegada a Barcelona, ​​més coneguda com Carbon Expo, és l'esdeveniment més important a nivell mundial sobre mercats de carboni i iniciatives per a la mitigació del canvi climàtic , organitzada conjuntament per IETA (Internacional Emissions Trading Association) i el Banc Mundial.