Foment reactiva l’execució de l’enllaç entre l’autovia del Baix Llobregat i l’autopista AP-7 a Castellbisbal

02/03/2011

 

  • El Ministeri assoleix així el compromís adquirit pel secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures en la reunió mantinguda amb els alcaldes de la zona el passat 1 de febrer
El Ministeri de Foment ha reactivat aquesta setmana l'execució de les obres de l'enllaç entre l'autovia del Baix Llobregat i l'autopista AP-7 a Castellbisbal, després dels ajustos necessaris d'acord amb l'Ordre de Eficiència.

L'obra, que es desenvoluparà d'acord amb les actuacions previstes pel projecte de construcció, connecta l'autovia A-2 procedent de Lleida amb l'AP-7 (circumval de Barcelona) de manera directa i serà utilitzada per una elevada intensitat de trànsit, una mitjana de 40.000 vehicles al dia.

Les noves necessitats que han anat sorgint durant l'execució de l'obra quedaran recollides en expedients de contractació independents.

Foment compleix d'aquesta manera amb el compromís adquirit pel secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, en la reunió mantinguda amb els alcaldes de la zona a la Delegació del Govern de Catalunya el passat 1 de febrer.

Aquesta obra va figurar en la llista que va donar el Ministeri de Foment per a la seva rescissió l'estiu del 2010. Recentment, el passat mes de febrer, el secretari d'Estat va anunciar que aquesta obra havia estat recuperada i s'anava a construir en la seva totalitat.

L'obra, de 2,4 km de longitud, té com a element distintiu el viaducte d'uns 850 m de longitud que salva l'autovia A-2, el riu Llobregat, la riera de Rubí i sis línies d'ADIF.
 
En l'actualitat està construït el calaix metàl·lic inferior d'aquest viaducte i s'ha reiniciat l'obra amb la construcció del tauler superior de formigó del viaducte.