Foment destina 7,5 milions d’euros per a la rehabilitació de tres pavellons del recinte històric de Sant Pau

grup

28/02/2011

El Ministeri impulsa la rehabilitació a Catalunya


  • Aquesta nova inversió se suma als 4,56 milions d’euros aportats pel Ministeri amb càrrec a l’ 1% cultural
  • Beatriz Corredor destaca “el valor que donem a la recuperació del llegat arquitectònic amb unes inversions que a més contribueixen a la generació d’ocupació i la reactivació econòmica”. 

     

    La secretària d’Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes també ha visitat les obres de remodelació dels Monestir de Montserrat que el Ministeri finança amb 4,5 milions d’euros
 
La secretària d'Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha presentat avui les noves actuacions de rehabilitació que finançarà el Ministeri de Foment en el recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona, a través d'una inversió addicional de 7,5 milions d' euros.

Aquesta nova aportació es destinarà a les següents obres i pavellons:

• Pavelló de l'Administració: Amb un pressupost de dos milions d'euros, s'escometrà la rehabilitació integral de la planta baixa i el seu condicionament per punt d'acollida del programa turístic.

• Pavelló de la Mare de Déu de la Mercè: Es rehabilitarà la planta baixa i s'adequarà l'espai per l'acollida d'organitzacions del sector salut. El pressupost previst és de 2,75 milions d'euros.

• Pavelló de Sant Leopold: Es rehabilitarà la planta primera i l'altell del pavelló i s'adequarà l'espai per l'acollida d'organitzacions de l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat. Aquestes obres compten amb un pressupost de 2,75 milions d'euros.

Beatriz Corredor ha destacat que "assumir aquest tipus d'actuacions en un moment d'austeritat com l'actual és mostra del valor que concedim a la recuperació del nostre llegat arquitectònic amb unes inversions que contribuiran a la creació d'ocupació i a la reactivació de l'economia i del sector auxiliar de la construcció ".

En aquest sentit, ha subratllat que després de la rehabilitació d'aquest recinte històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, "posarem a disposició dels ciutadans i visitants un recurs socioeconòmic i cultural de primer ordre, que albergarà organismes i oficines d'institucions del més alt nivell com Nacions Unides, fundacions internacionals i centres d'estudi i investigació vinculats a àmbits com el de la salut, la cultura, l'educació, el medi ambient o la sostenibilitat potenciant encara més a Barcelona com a centre de referència europeu i, per descomptat , mediterrani ".

La nova aportació de Foment per a Sant Pau es suma a la inversió de 4,56 milions d'euros que ja ha destinat a la rehabilitació del complex modernista a càrrec dels fons que es generen per l'1% Cultural per la contractació d'obra pública.

En total, el Ministeri inverteix prop de 40 milions d'euros en la recuperació del patrimoni arquitectònic, històric i social de Catalunya només entre les obres finalitzades o aprovades el 2010, les que es troben en execució i les que s'iniciaran en aquest 2011.

A això se sumen els convenis per a la rehabilitació de barris i zones urbanes subscrits el 2009, 2010 i els previstos per a 2011 que implicaran un desemborsament de 59.750.000 d'euros.

Remodelació de les places del Monestir de Montserrat
Prèviament, la secretària d'Estat ha visitat les obres de reforç estructural i remodelació de les places del Monestir de Montserrat, que el Ministeri de Foment finança íntegrament amb una inversió de 4,54 milions d'euros.
La intervenció té per objecte reforçar l'estructura de les sales situades sota la plaça de Santa Maria, facilitar l'accessibilitat de vianants en especial a les persones amb mobilitat reduïda, renovar les instal·lacions i dotar d'acabats i pavimentació a les places.

Corredor ha assegurat que "amb aquest tipus d'actuacions pretenem que monuments tan emblemàtics com aquest monestir, un dels principals símbols de la identitat catalana, se segueixin conservant en perfectes condicions perquè els ciutadans i visitants puguin seguir gaudint d'ells".

La secretaria d'Estat ha conclòs destacant la necessitat de continuar fomentant la rehabilitació, no només del patrimoni arquitectònic, perquè amb això "estem posant les bases per a un canvi de model, apostant per la rehabilitació com un nou instrument de planificació i sostenibilitat, recuperant zones degradades i fent les ciutats més habitables, permetent no només la rehabilitació d'un monument històric de primer ordre, sinó també treballant per la recuperació integral d'un recurs essencial per a les famílies com és el seu barri i el seu entorn ".