El MARM inverteix 9,4 milions d'euros en la rehabilitació del passeig marítim de Badalona

obres

23/02/2011

Recuperació i conservació de litoral


 

  • El director general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar i el Delegat del Govern ha visitat les obres del passeig marítim de Badalona amb la finalitat de realitzar el seu seguiment.
 
El director general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Pedro Antonio Ríos, acompanyat pel delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i per l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, han visitat les obres en execució del passeig marítim de Badalona (Barcelona), que té un import d'inversió previst de 9.483.156 euros.

Les obres de rehabilitació i millora del tram entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu permetran la millora urbanística del front marítim de la ciutat. Es recuperaran uns 15.000 metres quadrats de platja en retirar farcits existents i es farà per a vianants tota la vora litoral, eliminant el trànsit i impedint el pas dels vehicles a la platja, tal com succeïa abans de les obres. A més, l'extrem sud del passeig es transformarà en una gran plaça d'accés al primer i segon nivell de les noves instal·lacions de la Marina de Badalona.

Així mateix es contempla la construcció de diferents passarel·les d'accés a la platja des del passeig, distanciades adequadament i permetent la total accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. També es condicionaran els passos inferiors d'accés al passeig des del nucli urbà de Badalona, facilitant una major seguretat als usuaris de la platja i aconseguint vertebrar el passeig amb la resta de la xarxa viària municipal.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí per recuperar i millorar el litoral espanyol respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.

> Fotos