El Instituto de Salud Carlos III destina casi 24 millones de euros a la financiación en Cataluña de 220 nuevos proyectos de investigación

22/02/2011

Convocatoria de 2010 de proyectos de investigación en salud


Catalunya ocupa el primer lloc en el finançament de la convocatòria de projectes

L'Institut de Salut Carles III, organisme públic d'investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, ha destinat prop  de 24 milions d'euros al finançament de 220 nous projectes de  recerca en salut, una convocatòria integrada en l'Acció Estratègica  en Salut (AES) del Pla Nacional d'I + D + i 2008-2011. Per nombre de projectes i el finançament rebut els tres primers llocs els ocupen les comunitats autònomes de Catalunya, Madrid i Andalusia.

L'objectiu de la convocatòria és finançar projectes de les diferents  comunitats autònomes centrats en les línies de recerca prioritàries fixades per la AES entre les quals destaquen totes aquelles dirigides a escurçar els temps entre les troballes del laboratori i la seva aplicació al pacient (investigació translacional) i la millora de l'atenció i pràctica clínica.

La quantitat exacta dedicada al finançament per als projectes de investigació que es desenvoluparan a Catalunya és 23.831.418 euros. En total, la comunitat autònoma va presentar 562 propostes per a finançar de les quals, després de les avaluacions pertinents, van ser seleccionades les esmentades 220; això suposa 22 projectes més que en la convocatòria l'any 2009 i representa un percentatge d'èxit en la concessió del 40,74; una mica superior al del total de la convocatòria que s'eleva al 39,55%. En aquesta edició s'han finançat un total de 702 nous projectes per un import de més de 70,3 milions d'euros.