Capitania Marítima a Tarragona imposa garanties de més de 200 mil euros a dos vaixells

22/02/2011

Al port de Tarragona i al de la cimentera de les Cases d’Alcanar


La Capitania Marítima del Ministeri de Foment a Tarragona ha imposat aquests darrers dies garanties econòmiques a dos vaixells al seu pas per la costa tarragonina per qüestions relacionades amb el medi ambient i el manteniment de la nau. 

El divendres dia 18 de febrer, al port de la cimentera de les cases d’Alcanar, es va detenir un vaixell de bandera italiana de 83 metres d’eslora i 2.730 tones de desplaçament quan una inspecció de la Capitania Marítima va comprovar que tenia, entre altres deficiències, desperfectes que afectaven a la seva estanquitat i excessiva brutícia a la sala de màquines. A més d’unes indispensables reparacions, el vaixell haurà de dipositar a la caixa general de dipòsits d’Hisenda, la quantitat de 30.000 euros per a fer front a la possible sanció que se l’imposi.

D’altra banda, el dilluns dia 21 de febrer, al port de Tarragona fou detingut un vaixell de bandera grega, de granel sòlid, de 164 metres d’eslora i de 23.438 tones de desplaçament. Sobre aquest vaixell hi ha una alerta per possible responsabilitat en un episodi de contaminació marítima produït l’any 2009 a la zona de Finisterre. Si desitja abandonar el port de Tarragona, haurà de dipositar abans a l’esmentada caixa d’Hisenda una garantia mínima de 180.000 euros per a fer front a la possible sanció que se l’imposi.