Acuamed adjudica per 2,2 milions d’euros tres obres del Pla de Restitució Territorial per a la descontaminació de l’embassament de Flix (Tarragona)

17/02/2011

Consell d’Administració


Aquestes obres, que se sumen a les 11 adjudicades recentment, es desenvolupen d’acord al Conveni signat entre el MARM, a través d’Acuamed, i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua.

El consell d'administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, en la reunió celebrada avui, ha adjudicat tres noves obres incloses en el Pla de Restitució Territorial associat a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix, que sumen una inversió total de 2,2 milions d'euros.
 
Amb aquestes tres obres ja són 14 els projectes del Pla de Restitució que ha adjudicat Acuamed. Durant aquest any 2011, està previst licitar altres 30 projectes, amb una inversió total de 26,2 milions d'euros.
El Pla de Restitució Territorial, desenvolupat conjuntament entre el MARM, a través d'Acuamed, i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, compta amb una inversió de 57 milions d'euros i abraça un total de 71 municipis.
 
La seva finalitat és garantir el proveïment amb aigua de qualitat a una població aproximada de 185.000 persones, dels municipis de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre i la Terra Alta que es troben a menys de 15 quilòmetres de l' Ebre, aigües avall de la localitat de Flix, on s'executen en l'actualitat les tasques de descontaminació de l'embassament.
 
D'altra banda, amb aquestes adjudicacions es dóna compliment al compromís adquirit en aquest sentit pel secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua del MARM, Josep Puxeu, entorn de la immediata posada en marxa del Pla de Restitució, i que va ser reiterat la setmana passada en la seva visita a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix.
 
En concret, les obres adjudicades en el Consell d'avui són les següents:
 
• Nova captació i conduccions a la zona de Sant Josep de la Muntanya (Tortosa), adjudicat a Talent, SL Construccions Pallarés Brull, S.L. (UTE), per 565.742 euros.
 
L'objecte d'aquesta actuació és la construcció d'un pou a partir d'un sondeig d'investigació a la zona de Sant Josep de la Muntanya, l'equipament d'aquest, l'execució de les canonades que porten l'aigua al dipòsit existent i les conduccions de distribució des d'allí fins a un arqueta de distribució, on l'Ajuntament connectarà la xarxa de distribució en un futur.
 
• Captació a la zona de Motell i conduccions en alta per al proveïment de Pinell de Brai, adjudicada a Benito Arno e Hijos, SA, per 729.935 euros. L'obra té com a finalitat garantir que el municipi de Pinell de Brai disposi d'una captació alternativa a l'actual, que s'abasteix del luvial de l'Ebre
 
Així, s'ha de dimensionar una nova captació d'aigües profundes a la zona coneguda com Mas del Motell i la nova conducció necessària per transportar l'aigua captada fins als actuals dipòsits reguladors del municipi.
 
• Equipament dels pous de Sant Bernabé, nou dipòsit i connexió al dipòsit de Jesús (Tortosa), adjudicat a Constructora de Calaf, per 913.250 euros.
 
L'actuació inclou l'equipament dels pous de Sant. Bernabé-ja executats-, la construcció d'un nou dipòsit de regulació, la portada d'aigua dels pous al dipòsit, la connexió d'abastament des del dipòsit fins a la xarxa de Jesús, la connexió amb el dipòsit existent i una conducció per a unir el nou dipòsit a la xarxa de Tortosa en un futur.