Beatriz Corredor inaugura 70 allotjaments protegits del Pla Estatal de Vivenda a la Universitat de Girona

campus

17/02/2011

El Ministeri de Foment impulsa el lloguer i la rehabilitació a Catalunya


Els ajuts del Ministeri de Foment per a aquesta dotació assoleixen els 3,3 milions d’euros. 

 
La secretària d’Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes també ha vistat avui les obres de rehabilitació de la Casa masó i el Convent de Sant Domènec, que el Ministeri finança amb 1,17 milions d’euros.
 
La secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha inaugurat avui 70 allotjaments protegits del Pla Estatal d'Habitatge, al Campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

El Ministeri de Foment finançarà aquesta actuació amb 3,3 milions d'euros entre subvencions, de 835.000 euros, i subsidiació de 2,5 milions d'euros per al crèdit convingut.

En la seva intervenció, Beatriz Corredor, que ha estat acompanyada per l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, la rectora de la Universitat, Anna Maria Geli i el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha destacat que "amb aquesta dotació facilitem que molts estudiants i la resta de la comunitat científica universitària puguin complir el seu propòsit de realitzar els seus estudis o la seva tasca investigadora i docent en aquest campus de Girona i avancem en una de les línies prioritàries de la política d'habitatge que és l'impuls del lloguer ".

En aquest sentit, ha recordat altres mesures i ajudes a favor del lloguer com la Renda Bàsica d'Emancipació que ja han rebut més de 50.000 joves a Catalunya amb una inversió del Govern de 150 milions d'euros.


70 allotjaments sostenibles, amb espais comuns i màxima eficiència energètica
Corredor, ha subratllat també "l'alt grau d'innovació tecnològica d'aquesta actuació ja que els habitatges s'han construït amb un nou sistema de mòduls independents que milloren la sostenibilitat ambiental del procés, redueixen costos i incrementen l'eficiència energètica dels allotjaments".

La promoció està composta per 38 allotjaments individuals, 30 dobles i dues adaptats a persones amb discapacitat. A més disposen de serveis comuns com a sala d'estudi, de TV i temps lliure, gimnàs o bugaderia.

Estan dotades de connexió a internet i d'un sistema que permet controlar, en cada moment, l'ús d'energia en cada habitatge. Totes estan orientades per aconseguir una major eficiència energètica facilitant la ventilació creuada i ha acreditat una classificació energètica de classe A.

Rehabilitació del patrimoni històric de Girona i Catalunya
Prèviament, la secretària d'Estat ha visitat les obres de rehabilitació de la Casa Masó i del Convent de Sant Domènec que el Ministeri de Foment finança amb 1,17 milions d'euros (259.000 euros a la Casa Masó i 912.000 per a l'Església, Claustre i Capelles de Sant Domènec).

Corredor ha posat aquestes actuacions com a exemple de "el canvi de model que impulsem des de la política d'habitatge, apostant per la rehabilitació d'edificis i habitatges, com a nous instruments de planificació i sostenibilitat. A través de la rehabilitació no només recuperem zones degradades sinó també impulsem, com en aquest cas, l'activitat cultural i econòmica de l'entorn ".

La secretària d'Estat ha repassat la intervenció del Ministeri en la recuperació del patrimoni arquitectònic, històric i social de Catalunya en la qual Foment ha compromès 38,5 milions d'euros només entre les obres finalitzades o aprovades el 2010, les que es troben actualment en execució i les que s'iniciaran en aquest 2011.

Així, al llarg de l'any està previst posar en marxa importants actuacions com l'adequació de l'entorn del Pont Romànic de Besalú, les rehabilitacions de l'edifici cultural de les Planes D'Hostoles i de la casa natal de Salvador Dalí a Figueres o el condicionament de la sala d'assajos del Teatre Principal d'Olot. Fora de la província de Girona, també s'iniciaran les actuacions per a la rehabilitació del Celler Cooperatiu de Sant Cugat del Vallès, la rehabilitació del Castell de la Suda o la del Castell del Verdú, a Lleida.

Així mateix, Corredor ha recordat l'acord, recentment signat amb la Generalitat de Catalunya, pel qual el Ministeri ha aportat 7,5 milions d'euros per a la rehabilitació del recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona.

Aquestes actuacions se sumen a l'esforç del Ministeri de Foment que, des de 2004 ha invertit 853.000.000 d'euros a Catalunya a través dels plans estatals d'habitatge i rehabilitació.