El Delegat del Govern a Catalunya visita diverses obres amb inversions del Govern d’Espanya a la Segarra i l’Urgell

El Delegat del Govern a Catalunya visita diverses obres amb inversions del Govern d’Espanya a la Segarra i l’Urgell

17/02/2011

Obres finançades pel FEOSLi l’1% Cultural


Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, i José Ángel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida, han visitat el convent de Sant Ramon i el museu de la mecanització del camp de Cal Trepat de Tàrrega (obres FEOSL), així com la inversió de l’1% Cultural al Sindicat de Cervera

La província de Lleida ha rebut un total de 119.423.792 euros en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local i del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. I pel que fa a les inversions a càrrec de l’1% Cultural del Ministeri de Foment, Lleida ha rebut en el període 2004-2010 un total de 92,7 milions d’euros
 
El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat pel Subdelegat a Lleida, José Ángel Flores, ha visitat avui a tres poblacions de la Segarra i l’Urgell diverses inversions del Govern d’Espanya.
 
NVERSIÓ FEOSL A TÀRREGA (URGELL)
 
El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) ha permès a Tàrrega iniciar la primera fase de les obres d’acondicionament de la fàbrica Cal Trepat. Les obres, que avui han estat visitades pel Delegat a Catalunya, el Subdelegat a Lleida i l’alcalde de la població, Joan Amézaga, han consistit en la rehabilitació de sis naus d’aquesta antiga fàbrica de maquinària agrícola que ha d’esdevenir un museu sobre la mecanització del camp.
 
El complex de Cal Trepat s’ha beneficiat del FEOSL amb una dotació de 762.212 euros. Una quantitat que s’ha destinat a la transformació de l’antic immoble d’oficines en un espai de recepció per a visitants que connecta amb les naus.
 
D’altra banda, la inversió del Govern d’Espanya en aquest projecte també es farà evident en la segona fase del projecte amb una aportació de 395.000 euros a càrrec del programa FEDER, ja que les dues últimes naus de la fàbrica es reserven per a la creació d’un centre d’iniciatives empresarials innovadores.
 
En total, l’import que ha rebut Tàrrega per a la realització de 34 projectes en el marc del FEOSL i el FEIL ha estat de 4.491.799 euros, que han generat l’ocupació de 92 persones.
 
INVERSIONS 1% CULTURAL A SANT RAMON I A CERVERA (SEGARRA)
 
Convent de Sant Ramon
 
Joan Rangel, José Ángel Flores i l’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca,han visitat les obres de rehabilitació de les cobertes de l’església del Convent Mercedari de Sant Ramon Nonat, un projecte finançat en part a càrrec de l’1% Cultural del Ministeri de Foment.
 
El pressupost total del projecte és de 977.188 euros, dels quals el Ministeri de Foment n’aporta el 75%, 732.891,07 euros.
 
Sindicat de Cervera
 
La Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera és un edifici modernista, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, que s’està rehabilitant amb l’objecte de convertir-lo en un centre d’interpretació de la indústria agroalimentària.
 
El Delegat del Govern a Catalunya, el Subdelegat a Lleida i l’alcalde de Cervera, Joan Valldaura, han visitat avui les obres de rehabilitació d’aquest edifici que han estat finançades en un 75% a càrrec de l’1% Cultural del Ministeri de Foment. El total de la inversió del projecte és de 308.494,15 euros, dels quals el Govern d’Espanya n’aporta 231.370,61 euros. El projecte ha consistit en la substitució de tota al fusteria exterior, tancaments i finestres.
 
Cervera és una de les poblacions de Lleida on més inversions a càrrec de l’1% Cultural s’han realitzat. En total, des del 2004 fins al 2010 Cervera ha rebut d’aquest programa de recuperació del patrimoni històric un total de 2.064.972,08 euros.
 
BALANÇ DELS FONS ESTATALS  I L’1% CULTURAL A LLEIDA
 
La província de Lleida ha rebut un total de 119.423.792 euros per a la realització de 960 projectes en el marc del Fons Estatal de la Inversió Local i del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, que han permès l’ocupació de 4.886 persones.
 
Com a balanç de les inversions a càrrec de l’1% Cultural a Lleida, cal destacar que des de l’any 2004 fins al 2010 s’han finançat 29 projectes  (7 encara en execució) que han beneficiat a 24 municipis diferents. El total d’inversió d’aquests 29 projectes ha estat de 17.468.512,89 euros, dels quals el Ministeri de Foment ha realitzat una aportació de 11.114.743,34 euros.
 
 
 

Fotos