Joan Rangel i Felip Puig presenten les bases per impulsar mecanismes de coordinació policial

trobada

11/02/2011

Després d’una reunió a la Delegació del Govern a Catalunya


El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, s’ha reunit aquest matí a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya amb el conseller d’Interior, Felip Puig, en la que ha estat la primera trobada institucional entre tots dos des que el conseller va assumir la cartera d’Interior.

Un dels compromisos que s’han adquirit en aquesta trobada ha estat el d’impulsar les reunions dels òrgans de col·laboració que existeixen entre els cossos de seguretat. Ha estat una reunió de presa de contacte que portarà a noves reunions per preparar la convocatòria del Comitè i la Comissió de Coordinació Policial.
 
El Comitè de Coordinació Policial és l’òrgan permanent de coordinació entre els cossos de seguretat de l’Estat i de la Generalitat i està representat per part de l’Estat, pel Delegat del Govern, el Comissari Cap de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, el General Cap de la 7a zona de la Guàrdia Civil i el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria de l’Estat de Seguretat. Per part de la Generalitat, integren el Comitè, el Secretari de Seguretat, el Director General de Policia, el Subdirector Operatiu i el Comissari General d’Investigació Criminal. Les funcions del Comitè són assegurar l’intercanvi d’informació, la coordinació operativa, el compliment dels acords i protocols i estudiar propostes de millora per sotmetre a la Junta de Seguretat.
 
Per la seva banda, la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya depèn del Comitè i està formada pels màxims responsables policials a Catalunya en les àrees principals de l’activitat ordinària de la tasca policial. La Comissió té capacitat de decisió per acordar qualsevol mesura de coordinació i cooperació així com de resoldre controvèrsies que poguessin sorgir com a conseqüència de les activitats de servei de les Unitats.
 
Ambdós mandataris han fet patent la voluntat de recuperar i millorar les relacions entre ambdues administracions perquè repercuteixi positivament a les polítiques de seguretat de Catalunya. Tal i com han coincidit tots dos, s’obre una nova etapa que ha de venir marcada per l’enfortiment de les relacions entre ambdues administracions.