El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures supervisa les obres de Foment a l'Hospitalet de Llobregat

estacio

01/02/2011

Les actuacions han suposat una inversió de més d'un milió d'euros


Víctor Morlán ha comprovat la millora de l'accessibilitat a l'estació ferroviària de l'Hospitalet.  

També s'han instal lat pantalles fonoabsorbents al lateral de la Gran Via al seu pas per l'avinguda Vilanova.

 

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha visitat avui les darreres actuacions executades pel Ministeri de Foment, a través d'Adif, a l'Hospitalet de Llobregat, consistents en la millora de l'accessibilitat de l'estació ferroviària mitjançant el recrescut de les andanes.

Morlán, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha indicat que les actuacions executades en aquesta ciutat demostren el compromís del Ministeri de Foment amb les institucions i els ciutadans de l'Hospitalet de Llobregat per millorar les zones urbanes per les quals discorren les noves infraestructures, amb el clar objectiu d'augmentar la qualitat de vida dels veïns.

 

Així mateix, el secretari d'Estat va assenyalar que aquestes actuacions demostren la ferma voluntat de modernitzar les infraestructures i instal.lacions de la xarxa de rodalies de Barcelona per oferir als seus clients un servei amb majors estàndards de qualitat, seguretat i accessibilitat. 
 

Millora de l'accessibilitat a l'estació de l'Hospitalet

Aquestes actuacions, amb una inversió de més d'1 milió d'euros, han tingut com a objectiu reduir les barreres arquitectòniques i augmentar la qualitat general del servei que s'ofereix als clients del ferrocarril. Per això, s'han recrescut les andanes per adequar-los a les característiques dels trens que circulen per aquesta estació, situada a la línia Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders i per la qual circulen trens de les línies R-1, R-3 , R-4 i R-7 de Rodalies.

D'aquesta manera, les andanes s'han situat a una alçada de 68 cm sobre la cota de carril, de manera que l'accés als trens que per allí circulen és més còmode per als usuaris, sobretot per a aquells amb discapacitat. També s'han executat rampes al final de l'andana.

A més, s'ha instal.lat una franja de paviment de color groc i s'ha incorporat una banda podotáctil perquè el desplaçament i l'orientació per les andanes sigui còmoda i segura per als usuaris amb dificultats de visió. D'altra banda, s'ha renovat un pas entre andanes amb la instal lació de paviment de cautxú antilliscant, que ofereix més seguretat i millors prestacions.

L'execució d'aquestes obres s'emmarca en el conveni signat entre el Ministeri de Foment, Adif i SEITT (Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre) per a la realització d'actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l'Estat a Catalunya, en el qual s'inclou l'execució d'inversions per a la modernització d'estacions.

Les millores realitzades a les instal.lacions s'inscriuen en el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, que respon al compromís del Ministeri de Foment de realitzar un pla global d'inversions per a la millora permanent de les seves infraestructures i estacions de la xarxa de rodalies de Barcelona .

 

 

D'altra banda, també s'han instal lat pantalles fonoabsorbents al terme municipal per millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen als voltants de la via.

Aquestes obres s'emmarquen en el conveni subscrit per Adif i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat el desembre de 2007 per a la millora urbanística de les zones per on discorre la línia d'alta velocitat al seu pas per la ciutat.

L'actuació, acordada amb l'Ajuntament i la Coordinadora d'Entitats del barri del Gornal, està inclosa en el projecte de reurbanització i condicionament en àrees urbanes i edificis annexos a les obres de construcció de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa a seu pas per l'Hospitalet de Llobregat.

Les noves pantalles tenen una longitud de 214 mi estan situades al lateral de la Gran Via al seu pas per l'avinguda Vilanova, amb l'objectiu de reduir l'impacte acústic en aquest sector. Les pantalles estan formades per panells corbs de polimetacrilat de metil transparent i els mòduls tenen unes dimensions de 3 m d'ample i 2 m d'alçada. Així mateix, compten amb pals amb perfils metàl.lics d'acer galvanitzat situats cada 3 mi ancorats a la pantalla rígida existent.

 

Noves pantalles fonoabsorbents