El Govern aprova el Reial Decret pel que es traspassa a Catalunya la gestió dels trens regionals de Renfe

26/11/2010

Consell de Ministres


  • També s’ha aprovat un altre Reial Decret d’ampliació dels mitjans patrimonials en matèria de conservació de la natura
El Consell de Ministres ha aprovat en la seva reunió d'avui, a proposta del vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, dos reials decrets pels quals es traspassa a Catalunya la gestió dels trens regionals de Renfe i es realitza una ampliació de mitjans patrimonials en matèria de conservació de la natura.

 

Els dos traspassos aprovats avui van ser acordats en la Comissió Mixta de Transferències Administració de l'Estat-Generalitat celebrada el passat 17 de novembre a Madrid.

Es traspassa a la Generalitat de Catalunya la regulació, planificació, gestió, coordinació i inspecció dels serveis ferroviaris regionals de transport de viatgers sobre la xarxa convencional que es desenvolupi íntegrament a Catalunya sobre la xarxa ferroviària d'interès general, de titularitat de l'Estat. Això inclou, entre altres elements, la formalització dels contractes amb les companyies operadores o la fixació de les tarifes.

L'Administració General de l'Estat es reserva l'exercici de les competències que afecten a la infraestructura de la xarxa ferroviària d'interès general; llicència d'empresa ferroviària; regulació de la formació obligatòria i habilitacions del personal, així com l'expedició de títols i la seguretat de la circulació ferroviària, incloent la regulació i les funcions executives corresponents, així com l'establiment de les taxes o cànons aplicables.

El Reial decret de traspàs preveu fórmules de cooperació i convenis de col·laboració que facilitin l'actuació conjunta en la prestació dels serveis ferroviaris de transport de viatgers de regionals pel que fa a la utilització de les infraestructures, la formació del personal ferroviari, la inspecció, la investigació d'accidents i la prestació d'altres serveis addicionals, complementaris i auxiliars.

AMPLIACIÓ DE MITJANS


El Govern també ha aprovat un Reial decret d'ampliació de mitjans patrimonials adscrits als serveis ja traspassats a la Generalitat en matèria de conservació de la natura. En concret, es transfereix la titularitat de dues finques situades en els municipis de La Sénia i Roquetes i d'una casa forestal a Alfara de Carles, tots dos situats a la província de Tarragona.