El Govern destina prop de 12 M€ per finançar projectes de Foment amb càrrec al fons de l’1% Cultural a Catalunya

29/10/2010

Destinat a subvencionar treballs de conservació i enriquiment del Patrimoni Històric.


El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a adquirir compromisos de despesa, amb càrrec a exercicis futurs per valor de 52.584.701, 76 euros destinats a subvencionar projectes amb fons de l'1% Cultural. La quantitat que es destina a projectes a la comunitat autònoma de Catalunya és de 11.754.538, 67 euros.

El fons de l'1% Cultural es constitueix amb l'aportació del Ministeri de Foment sobre el total de la inversió que aquest realitza en obra pública i està destinat a subvencionar treballs de conservació i enriquiment del Patrimoni Històric.

Algunes d'aquestes actuacions, per la seva complexitat de rehabilitació, consolidació, recuperació o restauració, requereixen terminis d'execució superior als 12 mesos, assolint en alguns casos terminis que oscil•len entre els 18 i 36 mesos. D'aquí, que calgui abordar el seu finançament mitjançant l'assumpció de compromisos plurianuals el que requereix l'autorització del Consell de Ministres.

Els imports aprovats avui serviran per complir els convenis plurianuals subscrits en exercicis anteriors, així com els d'aquelles actuacions aprovades per la Comissió Mixta, formada pels Ministeris de Foment i Cultura, en les seves reunions del passat 22 d'abril i 1 de juliol de 2010, i que es detallen a continuació.

Cal recordar a més que el 2009 es van aprovar el major nombre de subvencions de la història d'aquest programa, arribant a destinar el Ministeri de Foment un total de 67 milions d'euros als projectes d'1% Cultural que, a més de beneficiar a la preservació del patrimoni històric i cultural, incideixen positivament en l'activitat econòmica de les poblacions beneficiades per les inversions.

Es pot consultar el llistat de projectes a la nota de premsa adjunta.