Exposició Gaudí a la Ciutat del Vaticà

Signatura del conveni

26/10/2010

Ahir es va signar del conveni de col·laboració entre SEACEX i el Temple de la Sagrada Família per a l’organització de la mostra. Charo Otegui, Presidenta de la SEACEX i Joan Rigol, President Delegat de la Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família, van signar el document en presència de Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya.

L’interès de l’obra de Gaudí i, en concret, del temple de la Sagrada Família va portar el Consell Pontifici de Cultura de la Ciutat del Vaticà a proposar a la Fundació Joan Maragall i a la Fundació Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família l’organització d’una exposició que ajudés el públic a entendre el sentit d’aquest temple i la seva importància per a ser presentada entre els mesos d’abril i maig del 2011 al Braccio di Carlo Magno, és a dir, a les sales d’exposicions allotjades en l’ala esquerra de la columnata de Bernini de la Plaça de Sant Pere del Vaticà.

Atenent aquesta invitació, els promotors van buscar la complicitat de Generalitat de Catalunya i de Seacex (Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior) i el patrocini de la Fundación Endesa i de la Fundació “la Caixa”. Gràcies a tots ells es treballarà per fer possible aquesta exposició que es titularà:

Gaudí: La Sagrada Família de Barcelona
Art, ciència i espiritualitat

El primer pas d’aquest programa ha estat la signatura el dilluns 25 d’octubre a la Delegació del Govern a Catalunya d’un conveni entre la Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família i la Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior, entitat que entre els seus objectius té el de preparar i celebrar exposicions internacionals que contribueixin a la projecció cultural d’Espanya a l’exterior.

Posteriorment es confiarà a Daniel Giralt-Miracle, que va ser el responsable de l’Any Internacional Gaudí 2002, el comissariat d’aquesta exposició, que situarà històricament i artística la figura de Gaudí i la seva obra, especialment el Temple de la Sagrada Família, del qual s’analitzaran tant els seus aspectes tècnics, com artístics i el missatge religiós que conté. I tot això es farà a través de fotografies, plànols, maquetes, audiovisuals i peces originals i objectes litúrgics dissenyats per Gaudí procedents de les col·leccions del Museu de la Sagrada Família.