Visita a Lleida de socis del Projecte EuroMed Migration II de la Comissió Europea

Assistents a la taula rodona

20/10/2010

Per estudiar el sistema de contractació temporal de la campanya de fruita

Representants governamentals dels Ministeris de Treball, Interior i Afers Exteriors dels països socis MEDA del Projecte Euromed Migration II de la Comissió Europea han participat aquest matí a la Subdelegació del Govern a Lleida en una taula col.loqui amb representants d’Unió de Pagesos i Asofruit per tal d’intercanviar informació i procediments pel que fa la gestió ordenada dels fluxos migratoris i el sistema de contractació de personal temporer en la campanya de recollida de la fruita a les comarques de Lleida.

El Projecte EuroMed Migration II constitueix una iniciativa de la Comissió l’objectiu del qual és fomentar el diàleg i l’intercanvi de bones pràctiques sobre gestió de fluxos migratoris entre experts d’alt nivell dels països membres de la UE i dels països no comunitaris del sur de la Mediterrània (socis Meda: Marroc, Argèlia, Tunisia, Egipte, Síria, Líban, Palestina i Jordània).

A la taula col.loqui hi han participat el cap de la Dependència de Treball i Immigració a Lleida, Francesc Sales, i Xavier Carbonell i Carme Valls en representació del sindicat agrari Unió de Pagesos i d’Asofruit, respectivament. Tant UP com Asofruit han explicat les seves experiències concretes sobre contractació de personal temporer i en origen que es duen a terme en la campanya de recollida de la fruita de Lleida i que han permès gestionar de forma ordenada la demanda i oferta de mà d’obra.

La taula col.loqui d’avui a Lleida forma part de la “Visita d’Estudis” que durant tres dies han dut a terme a Espanya els representants governamentals dels països socis MEDA. Les dues primeres jornades d’aquesta “Visita d’Estudis” s’han fet dilluns i dimarts a Madrid on han participats funcionaris d’alt nivell dels Ministeris espanyols de Treball i Immigració, Interior i Afers Exteriors, així com representants de la Comunitat de Madrid i dels sindicats UGT i Comisions Obreres.

La visita a Lleida acaba aquesta tarda amb un recorregut explicatiu pràctic a les instal.lacions d’Actel a Tèrmens (17.00h).