Homenatge al General Estadounidens Charles Elwood Yeager

14/10/2010

A la localitat de Sort (Lleida)


Avui dia 14, a la localitat de Sort (Lleida), s'ha concedit el títol de pilot honorari de l'Exèrcit de l'Aire al General Nord-americà Charles Elwood Yeager.

La concessió es va plasmar amb el lliurament al pilot americà, durant els actes programats per l'Ajuntament de Sort, de l'emblema de l'Exèrcit de l'Aire, popularment conegut com “rokiski” i del diploma acreditatiu.

El General va ser el primer pilot a trencar la barrera del so, precisament un 14 d'octubre de l'any 1947, coincidint la data de les activitats del seu homenatge amb la de l'Aniversari del vol. A més, va ser instructor del S.M. Rei i va col•laborar assíduament amb la Nacional Aeronautics and Space Administration (NASA). És, per tant, un dels noms propis de l'aviació i de l'aventura espacial, molt estimat als EUA on un dels seus aeroports porta el seu nom, el de Yeager a Charleston (Virginia).

Al 1944, el llavors tinent Yeager, després de ser enderrocat a França va arribar fins a Sort, on va romandre a la presó, avui Museu, fins que l'ambaixada dels Estats Units va aconseguir que fora conduït a Lleida i des d'allà a Madrid per a, més tard, traslladar-se al seu país.