Ja estan formats els primers Responsables de Grups de Consumidors Reconeguts com a Experts

13/10/2010

Primera prova pilot


Tots els participants a la primera jornada de formació dels membres de grups de foc que va tenir lloc el passat 2 d’octubre han superat amb èxit la prova

El grup de 104 persones que va participar el 2 d’octubre a la primera prova pilot de formació per obtenir l’acreditació per participar a festes de foc, necessària segons el nou Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria aprovat pel Govern d’Espanya al Reial Decret 562/2010 de 7 de maig, ha superat amb èxit la jornada de formació. D’aquesta manera, els assistents a aquesta primera sessió formativa han obtingut el certificat de Responsable de Grups de Consumidors Reconeguts com a Experts. Està previst que fins al març de 2011 es formin un total de 1.500 persones en aquesta categoria.

La jornada, que va tenir una durada de 10 hores i es va plantejar amb una metodologia participativa, estava articulada en diverses sessions que van permetre tractar temes com la introducció al marc festiu de foc a Catalunya, la importància de la seguretat, la legislació sobre manifestacions festives amb pirotècnica, l’organització dels correfocs amb el nou Reglament en vigor, o el paper del responsable de grup i com ha de transmetre la informació a la resta de components, entre altres qüestions.

Aquesta jornada va estar organitzada per la Delegació del Govern a Catalunya, pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, en cooperació amb l’agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.