La Direcció General de la Marina Mercant desactiva el Pla Nacional de Contingències a Tarragona

12/10/2010

Ha estat activat des del dia 11 fins el 12 degut a un vessament accidental dins el port

La Direcció General de la Marina Mercant ha desactivat a les 11.00 hores el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marina Accidental després d’haver realitzat un reconeixement aeri i marítim de la zona afectada per una contaminació de residus de fuel-oil produïda el dia 11 al port de Tarragona. Després de la inspecció es va comprovar que no hi havia restes del vessament ni a la costa ni al mar.

L’empresa Asfaltos Españoles (ASESA) va comunicar el dia 11 a les 08.20 hores que s’havia produït un vessament accidental dins del port de Tarragona després d’haver realitzat una operació rutinària de neteja desprès de carregar un vaixell. Fins que no es completi l’expedient informatiu no es podran establir responsabilitats pel vessament.

La Societat de Salvament i Seguretat Marítima va coordinar el dispositiu de neteja del vessament amb barreres de contenció, material absorbent i skimmers. També es van utilitzar embarcacions per a la dispersió mecànica de la contaminació.

Els mitjans de Salvament Marítim que van participar a les operacions de neteja són el remolcador “Punta Mayor”, la “Salvamar Diphda” i L/S “Venus”. Pel reconeixement aeri va intervenir l’avió “Sasemar 101” i l’helicòpter “Helimer 204”.

Així mateix, es va activar una neumàtica i una moto d’aigua de Creu Roja, el remolcador del port “Rómulo”, la gabarra Arrabasada, 4 embarcacions auxiliars de Boters Amarradors i 4 pelicans netejadors d’Ecolmare.