Foment manté el ferm compromís de finalitzar les obres de l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc

07/10/2010

Comissió de Foment


El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, assenyala que en el projecte dels pressupostos generals de l’Estat de 2011 s'han previst dotacions que garanteixen el compliment del compromís del Ministeri amb aquest eix.

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, va manifestar avui en la Comissió de Foment del Congrés dels dels Diputats que el Govern manté el ferm compromís de finalitzar les obres de l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc.

Morlán va assenyalar que, malgrat les reprogramacions que el Ministeri de Foment ha realitzat en les actuacions en matèria de carreteres amb l’objecte d'accelerar el procés que permeti assolir els objectius d'estabilitat pressupostària de les Administracions Públiques, en el cas de les obres de l'autovia A-27 “continuarem la seva execució per complet”.

De fet, en el projecte dels pressupostos generals de l’Estat de 2011 s'han previst dotacions que garanteixen el compliment del compromís del Ministeri amb aquest eix.

A més, com ja va anunciar el ministre José Blanco, el Ministeri ha incorporat en les seves previsions la nova licitació per via pressupostària del tram Variant de Valls-Montblanc amb la qual cosa es manté la continuïtat en l'execució de tot l'itinerari.

Una vegada finalitzada l'autovia, Tarragona disposarà d'un eix de gran capacitat que millora substancialment les comunicacions de viatgers i mercaderies, en aquest cas d'especial rellevància per a la indústria petroquímica.

D'altra banda, Morlán va explicar que el Ministeri té previst adaptar la rasant del túnel de Lilla i permetre el pas de mercaderies perilloses, cosa que suposarà un increment econòmic que s'ha decidit assumir.

Aquests motius, entre altres, han obligat que es presentin modificacions contractuals que posen en risc la viabilitat del contracte, fet pel qual el Ministeri rescindirà les obres del tram Variant de Valls-Montblanc, adaptarà la solució plantejada en el projecte de terminació el 2011 i tornarà a licitar les seves obres.

Així mateix, Morlán va recordar que l'Estudi Informatiu Tarragona – Montblanc es va iniciar a proposta del Govern socialista el 1996 i va ser represa l'actuació amb els projectes que van començar a licitar-se el 2004.