Els ciutadans de la UE podran votar a les municipals si manifesten la seva voluntat d'exercir aquest dret a Espanya

06/10/2010

Eleccions municipals del 22 de maig de 2011


L'Oficina del Cens Electoral ha enviat una comunicació a 757.495 ciutadans de la UE per facilitar els tràmits

En les eleccions municipals de 22 de maig de 2011 podran votar els ciutadans nacionals d'altres països de la Unió Europea (UE) que tinguin 18 o més anys aquest dia.

Per poder votar es requereix haver manifestat prèviament la seva voluntat d'exercir aquest dret, tràmit que ha estat possible realitzar en els ajuntaments de manera continuada des de l'any 2006.

Els qui l'hagin manifestat i segueixin residint a Espanya mantenen la seva condició d'electors, sense necessitat d'emplenar una nova declaració. Avui dia hi ha un total de 363.881 electors nacionals d'altres països de la Unió Europea per a les eleccions municipals.

Tràmits per manifestar la voluntat de votar
Els ciutadans de la UE que estiguin empadronats i vulguin votar però que encara no hagin manifestat la seva voluntat d'exercir el dret de vot, hauran de fer-ho. Per facilitar aquest tràmit, l'Oficina del Cens Electoral ha enviat per correu postal una comunicació a 757.495 registrats a què no s'ha adreçat amb motiu d'anteriors eleccions municipals i no han manifestat aquesta voluntat de votar des de les municipals de 2007.

Aquests ciutadans únicament hauran d'emplenar i signar la declaració formal continguda en la comunicació i remetre-la a la Delegació Provincial de l'Oficina de Cens Electoral corresponent. A més, els que disposin de Nombre d'inscripció al Registre central d'Estrangers podran realitzar la seva manifestació de voluntat per Internet, accedint a la Seu Electrònica de la pàgina web de l'Institut Nacional d'Estadística: https://sede.ine.gob.es

Per part seva, els qui residint a Espanya, no estiguin inscrits en el Padrón municipal, hauran d'anar al seu Ajuntament a empadronar-se i en aquest moment, si volen, emplenar la declaració per votar a Espanya.

Es pot sol·licitar informació en els ajuntaments, les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral i al telèfon 901-101-900.

Consultar la informació sobre electors per províncies i per països a la nota de premsa adjunta.