La Societat Pública de Lloguer i La Caixa signen un conveni per posar en lloguer 2.400 habitatges

La Societat Pública de Lloguer i La Caixa signen un conveni per posar en lloguer 2.400 habitatges

04/10/2010

Nou conveni de col•laboració per ampliar el mercat del lloguer


La ministra de Vivenda i el director general de La Caixa rubriquen l’acord pel que la SPA comercialitzarà els habitatges que l’entitat financera tregui al mercat de lloguer

Els primers 250 habitatges que s’ofereixen tindran una renda mitjana de 380 euros i es troben a les comunitats de Madrid, Múrcia, Andalusia i Comunitat Valenciana

La Societat Pública de Lloguer (SPA) inclourà en la seva oferta d'habitatges un parc de 2.400 immobles distribuïts per totes les comunitats autònomes propietat de Servihabitat, la companyia de Serveis Immobiliaris del Grup La Caixa. Aquesta oferta neix del conveni de col•laboració assolit pel SPA i La Caixa, pel qual l'organisme dependent del Ministeri de Vivenda comercialitzarà els habitatges que Servihabitat tregui el mercat del lloguer.

La ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, i el director general de La Caixa, Juan María Nin, han presidit avui la signatura d'aquest conveni subscrit per la presidenta de l'SPA, Nieves Huertas i el president executiu de Servihabitat, Julián Cabanillas.

En virtut de l'acord, la SPA inclourà en la seva oferta d'immobles (publicada a www.spalquiler.com) un parc inicial de 250 habitatges a que s'aniran afegint en els propers mesos la resta d'actius que vagi aportant La Caixa fins a assolir les de 2.400.

Aquests primers 250 habitatges són de nova construcció i compleixen amb els requisits de qualitat, confort i ubicació exigits pel SPA, que ja ha acordat amb Servihabitat la renda de cadascun d'ells, que ronda els 380 euros de mitjana. Els immobles estaran disponibles per a tots els ciutadans interessats en el programa de lloguer del SPA, inclosos els col•lectius a què presta especial atenció, com la comunitat universitària.

L'acord amb La Caixa s'emmarca en el conveni-marc de col•laboració signat el maig entre la Societat Pública de Lloguer i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA) per dinamitzar el mercat de lloguer mitjançant la inclusió de part dels actius immobiliaris de les caixes en el parc d'oferta de lloguer de l'agència estatal. Se suma així a l'acord subscrit fa un mes amb Bancaja, pel qual l'entitat SPA ha tret al lloguer un parc de 200 habitatges.

Així mateix, l'SPA manté una línia de col·laboració públic-privada amb promotors, que ja li han ofert gairebé 31.000 immobles de l'estoc perquè gestioni el seu arrendament; i amb la banca privada, línia per la qual està comercialitzant 600 immobles d'Altamira Santander Real Estate, del Grup Santander.

Nieves Huertas ha destacat que “la signatura de tots aquests acords ve a confirmar que no només els propietaris particulars aposten per la gestió de lloguer de SPA sinó que els més grans operadors del sector valoren molt positivament l'actuació de la nostra Societat com a operador que centralitza, aglutina i dóna resposta integradora a aquest parc d'habitatges dispers per tot el territori nacional que tenen les entitats financeres”.

Així, ha explicat que “aquests acords s'emmarquen en la línia estratègica del Ministeri de Vivenda de fomentar el mercat del lloguer per posar més habitatges assequibles a disposició dels ciutadans i consolidar el necessari reequilibri del sector immobiliari”, i ha subratllat que amb els mateixos, “SPA aconsegueix un doble objectiu. D'una banda, contribuïm a millorar la qualitat i la competitivitat del parc residencial en lloguer. I per un altre, col·laborem en l'absorció de l'excedent d'immobles acabats sense vendre”.

L'SPA ha facilitat l'accés a un habitatge a 37.000 ciutadans
Des de la creació de l'SPA i fins al 31 d'agost de 2010, ha tancat 14.910 contractes de lloguer, cosa que ha suposat que més de 37.0000 ciutadans hagin accedit a una llar de qualitat, assequible i amb garanties. A més, són ja 17.752 els arrendadors particulars que li han confiat el seu habitatge perquè la posi en lloguer i 30.108 els llogaters que s'han interessat per alguna dels habitatges que ofereix.