La ministra de Vivenda visita La Casa dels Xuklis per a nens i nenes malaltes de càncer i les seves famílies

La ministra de Vivenda visita La Casa dels Xuklis per a nens i nenes malaltes de càncer i les seves famílies

04/10/2010

El Ministeri finança amb 500.000 euros aquests allotjaments destinats a famílies que hagin de desplaçar-se als hospitals de Barcelona per rebre tractament

Corredor destaca el compromís del Ministeri per seguir col·laborant amb Catalunya i amb la resta de CC.AA. en la complementació de les seves polítiques d'habitatge

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor ha visitat avui La Casa dels Xuklis, projecte que s'emmarca en el programa del Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012 destinat a la promoció d'allotjaments protegits per a col·lectius vulnerables.

La ministra ha assegurat que “aquest projecte té un significat especialment emotiu, ja que convertirà en una llar d'acollida per a aquelles famílies que es troben desplaçades, lluny de les seves ciutats, per acompanyar el tractament mèdic de nenes i nens malalts de càncer. Contribuir a fer la seva estada més suportable és una obligació més humana que social i per això ens sentim especialment orgullosos d'aquest projecte”.

Els destinataris principals seran les famílies que resideixin fora de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb pocs recursos. El complex disposa de 25 allotjaments amb habitació, sala d'estar, bany i terrassa així com d'una sèrie d'espais comuns com cuina, perquè les famílies puguin utilitzar-la quan el necessitin, menjador, sala d'ordinadors, biblioteca, sala de jocs i zona enjardinada.

El Ministeri de Vivenda finança aquesta actuació, promoguda per la Fundació Nens i nenes amb càncer, amb 500.000 euros, el 21,98% del pressupost total, segons l'acord signat en l'última Comissió Bilateral amb la Generalitat de Catalunya celebrada el passat mes de juny. A més, els promotors de l'actuació podran accedir a un préstec convingut i a la subsidiació corresponent per al pagament de les quotes de la hipoteca.

Avui dia, el Ministeri col·labora en el finançament d'un total d'1.235 allotjaments protegits en lloguer a Catalunya, destinats tant a col·lectius vulnerables com a la comunitat universitària i a altres col·lectius específics.

Corredor ha subratllat “la voluntat del Ministeri de seguir col·laborant amb Catalunya i amb la resta de les CA, en la complementació de les seves polítiques públiques d'habitatge, i seguir prestant-los suport financer en la mesura de les nostres disponibilitats pressupostàries, com ho hem vingut fent fins ara, de manera que el 85% de les actuacions protegides el 2009 han rebut el finançament del Ministeri”

Així mateix, la ministra ha reiterat “el compromís del Ministeri amb el finançament de tots els objectius signats per a 2010 amb la Generalitat de Catalunya, i la resta de les CC.AA. i igualment amb els convenis en els acords bilaterals subscrits en anys anteriors”.

Finalment, ha assegurat que “farem el màxim esforç de flexibilitat per poder donar cobertura al major nombre de promocions d'habitatge protegida en lloguer a Catalunya, dins els ajustos pressupostaris que hem realitzat”.

En aquest sentit, Beatriz Corredor ha destacat que el projecte de pressupost del Ministeri per a 2011 destina 38,2 milions d'euros per a inversions a Catalunya “convertint-se així en la comunitat que més recursos estatals obté per a política d'habitatge”. A aquesta quantitat es sumen les ajudes que arriben directament al ciutadà i que no estan distribuïdes territorialment com la Renda Bàsica d'Emancipació o els subsidis per al pagament de la hipoteca dels habitatges protegides.