El Ministeri de L'Habitatge signa l'acta per iniciar les obres de remodelació de les Places del Monestir de Montserrat

12/08/2010

Recuperació del patrimoni arquitectònic de Catalunya


L'actuació, amb un cost de 4,54 milions d'euros, serà sufragada íntegrament pel Ministeri

La intervenció consisteix a reforçar l'estructura i renovar instal·lacions, acabats i pavimentació de les places

El Ministeri de L'Habitatge ha signat avui amb la direcció facultativa i l'empresa adjudicatària de les obres l'acta d'inici dels treballs de reforç estructural i remodelació de les Places del Monestir de Montserrat, en el municipi barceloní de Monistrol de Montserrat.

Les obres, que van ser adjudicades a Bauen Empresa Constructora, S.A., tindran un cost de 4.544.430, 03 euros, que seran aportats en la seva totalitat pel Ministeri de L'Habitatge.

La intervenció té un termini d'execució previst de 38 mesos i es circumscriu a les places exteriors del Monestir. Aquest espai exterior s'organitza en tres places a diferents cotes, comunicades entre sí i que serveixen d'avantsala a la Basílica. Sota la plaça superior, la de Santa Maria es situa el museu de Montserrat. El projecte consisteix a estructurar els espais en un concepte unitari que integra les cobertes de les estructures de Puig i Cadafalch, el carrer principal d'accés i les entrades al Monestir i a la Basílica. Igualment es va a reforçar l'estructura de la plaça superior, actualment deteriorada; facilitar l'accessibilitat de vianants en especial a les persones amb mobilitat reduïda als tres nivells de les noves places i als edificis; així com dotar d'acabats i pavimentació a les places.

Les obres de les Places del Monestir de Monserrat s'inclouen en el programa d'Actuacions en Arquitectura Religiosa del Ministeri de L'Habitatge, a través del qual el Govern d'Espanya finança íntegrament unes altres tres actuacions de recuperació del patrimoni arquitectònic a Catalunya. Es tracta de la reforma de l'església del Convent de San Doménech per a la seva transformació en Aula Magna de la Universitat de Girona (amb un cost de 912.000 euros); la rehabilitació del Castell-Palau del Bisbe, a l'Abadia de Vila-sacra (Girona), per adequar-ho a Centre d'Interpretació de l'Edat Mitjana (1,6 milions d'euros); i la rehabilitació del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges (Lleida), a què destina 4,4 milions d'euros.