El MARM licita les obres d'acondicionament i urbanització de la zona ocupada per les
instal·lacions de Devimar (Tarragona), per un import de més de 2,4 milions d'euros

08/06/2010

En el marc de la seva política de regeneració del litoral


A l'àrea ocupada actualment pel viver de mol·luscos Devimar es proposa, després del  seu desmantellament la creació d'un espaci públic ideat com a plaça

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, ha licitat les obres de condicionament i urbanització de la zona ocupada per les instal·lacions del viver de mol·luscos Devimar, situat al final municipal de L’Ampolla (Tarragona). El total de la inversió ascendeix a 2.418.996 euros i el termini previst per a l'execució de les obres és de 6 mesos.

En l'àrea ocupada actualment pel viver de venda al més gran de mol·luscos Devimar es proposa, després del seu desmantellament, la creació d'un espai públic ideat com plaça. Aquesta plaça està situada entre l'actual passeig marítim de L’Ampolla i la nova proposta del passeig marítim que comença des del Barranc de Sant Pere i arriba al Club Nàutic. La seva ubicació el dota de característiques de nexe d'unió entre ambdós espais de passeig.

Els objectius principals que regeixen les actuacions que es proposen en aquest projecte, són els següents: Establir el tipus d'usos que ha de caracteritzar cadascun dels espais que constitueixen el front urbanitzat sobre la platja, distingint les zones de passeig i d'aturada de vianants amb aquelles de bany. Definir els elements constructius que hauran de configurar la futura plaça marítima i les diferents àrees, per tal de dotar el conjunt de la zona d'un caràcter estètic i funcional harmònic, a la vegada que integrat amb l'entorn. I finalment, millorar les connexions amb les zones públiques de l'entorn.

Aquest projecte inclou la demolició dels elements constructius i dels serveis que es troben dins el Domini Públic Marítim-terrestre, la substitució dels paviments i estructures actuals per altres dissenyats amb un criteri estètic únic, i l'ordenació de l'accés de vianants i d'estar.

Basant-se en l'anteriorment exposat, l'àmbit del projecte es defineix com un espai públic d'ús estrictament de vianants. La proposta es divideix en dues parts principals, per un costat, el recondicionament de l'àrea actualment ocupada per la instal·lació de l'esmentat viver i d'altra banda, l'ampliació de l'espai de passada al costat del pont sobre el Barranc de Sant Pere amb la construcció d'una passarel·la metàl·lica.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar i millorar el litoral espanyol respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.