Es pren raó de les obres d’emergència per les reparacions de danys en varis termes municipals de la província de Girona, per un import global de 472.000,00 euros

28/05/2010

Consell de Ministres


Donada la gran afluència de públic a aquestes infrastructures durant els meses d’estiu, s’ha considerat prioritari realitzar les obres per reparar els danys causats per les inclemències del temps a la zona

El Consell de Ministres en la seva reunió d’avui ha pres raó de les obres d’emergència, que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, està duent a terme en diferents punts del litoral i en varis termes municipals de la província de Girona, per un import de 472.000 euros.

El temporal registrat a la província de Girona durant los passats dies 8 i 9 de març, han produït la caiguda de nombrosos arbres i branques sobre els camins de ronda de la costa, especialment, en els termes municipals de Begur, Palamós, Castell-Platja d´Aro i Palafrugell. Com a conseqüència d’això, el trànsit per aquests camins s’ha fet perillós, tant pels obstacles existents com per l’elevada probabilitat de que es produeixin noves caigudes d’arbres, branques i altres restes de vegetació.

Així mateix, les onades del temporal marítim que va tenir lloc en les hores posteriors a la nevada va produir importants desperfectes a les platges dels municipis de L´Escala, Palafrugell, Tossa de Mar i Lloret de Mar.

Donada la gran afluència de públic a aquestes infrastructures durant els mesos d’estiu i el greu perill que els fets anteriors suposen per a la integritat física de les persones, es va considerar absolutament prioritari realitzar pel sistema de tramitació d’emergència les obres necessàries per reparar els danys causats anteriorment descrits.

Els principals treballs a realitzar són els següents: La retirada i eliminació de restes de vegetació. La reparació de la plataforma, baranes i obres de fàbrica en camins de ronda. El reperfilat de les sorres a les platges i per últim, el sanejament dels talusos inestables i amb riscos de despreniments.